BILLY VARNA

BILLY VARNA

Deejay

In huize Varna is er altijd muziek. Dat ondervond de kleine Billy elke dag!! En niet geheel met tegenzin. Billy’s vader speelde in de bekende Westlandse band The Francis Brothers, terwijl zijn moeder een blauwe maandag piano heeft gespeeld. Dat Billy ook iets met muziek ging doen, daar keek niemand raar van op. Zijn eerste optreden was met Cortège du Sage in Nederland 3. In deze jazz-pop-artrock georiënteerde band is hij nog steeds actief.

Naast het spelen in een bandje heeft Billy nóg een passie: het draaien van platen. Van souljazz, funk, disco tot funky-house, het maakt hem niet uit zolang het maar dansbaar is. Het draaien op disco party’s doet Billy samen met Mixin’ Mik. Zo hebben ze meerdere malen in het voorprogramma gestaan van de bekende dj’s Wipneus & Pim. Tijdens de befaamde Ballroom-Blitz avonden draaiden Varna en Mixin’ het publiek doldwaas met swingende disco. Niet alleen regionaal, ook (inter)nationaal hebben Billy en Mik aan de weg getimmerd. Frankrijk, België en Oostenrijk werden aangedaan tijdens hun Tour d’amour in 2002.

Nadat Billy via een vriend een cd van de franse dj/producer Bob Sinclar in zijn handen gedrukt kreeg, wist hij het zeker: dit wilde hij ook. Funky house beats, zomerse melodieën, een zang lijntje en funkende baspartijen. Billy Varna maakte zijn debuut als “house-funk-disco-dj” op de strandfeesten van Jamm. Al vanaf de eerste party (“Silver”) prijkt zijn naam op de flyers en dat zal nog wel even zo blijven. Billy is ook als ontwerper aan Just Jamm verbonden. Ben je op zoek naar een opzwepende mix van dampende funk, groovy baslijnen, pompende house en discodiva vocals, dit alles geserveerd met relaxte attitude: bij Billy Varna ben je aan het juiste adres. “The inventor of the accu-jack”, gegarandeerd feest!!

Presskit

Project